2020 decemberében Ross Young a DSCC-től – aki elég jó hírnévvel rendelkezik a közelgő kijelzős mozgásokról szóló jelentésekben – azt javasolta, hogy 2021 második felében láthatunk valamit a Google-től. Még régebben, 2020 augusztusában a 9to5Google egy belső dokumentumszivárgásról számolt be, amely egy Passport kódnevű, összehajthatóként kiemelt készüléket igazított 2021 negyedik negyedévére.

Pixel Fold megjelenési dátum

Most már 2023 első negyedéve, vagy 2023 májusa lehet.

2021 júniusában aztán azt állították, hogy a kijelző gyártása októberben kezdődik, és teljesen összeszerelve szállítják majd a Google-nek, hogy az év végéig piacra dobhasson egy telefont. A Google október 19-én jelentette be a Pixel 6-ot és a Pixel 6 Pro-t, de az eseményen nem szerepelt az összehajtható Pixel Fold.

Ross Young akkor azt sugallta, hogy a Google a piaci nyomás miatt nem dobta piacra az összecsukható készüléket.

Februárban aztán Young azt állította, hogy az összecsukható Pixel 2022-ben újra sínen van, a kijelző gyártása 2022 harmadik negyedévében kezdődik, hogy 2022 negyedik negyedévében, pontosabban októberben kerülhessen piacra. Ez azt sugallta, hogy az összecsukható Pixel a Pixel 7-tel együtt kerülhet piacra, bár 2022 májusában a The Elec azt állította, hogy a készüléket ismét elhalasztották.

Most az elemző 2023 első negyedévét állítja, de mások 2023 májusára utalnak, többek között egy kiszivárgott útiterv is. Mivel más kiszivárogtatások az Android 13 támogatását mutatják, valamint a benchmarking pontszámok alapján a közelgő megjelenés valószínűbbnek tűnik, mint valaha.

Külalak és dizájn

Valószínűleg 158,7mm x 139,7mm x 5,7mm
A szabadalom könyvszerű, összecsukható/befelé hajtogatható képernyőt mutat be
A kiszivárgott fotókon alapuló renderek jó képet adnak a dizájnról
A telefon dizájnjáról eddig nem sok konkrét információ szivárgott ki, de egy 2021-ben benyújtott (és 2022-ben közzétett) szabadalomból kiderül, hogy a Google a Samsung Galaxy Z Fold sorozatához hasonló, befelé hajtogatható modellt szeretne építeni.

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy – ha a Google valóban piacra dob egy összecsukható telefont – ez lesz a forma. Az biztos, hogy az Android szoftveres változásai nagyobb támogatást nyújtanak az összecsukható telefonokhoz és a nagyobb kijelzőkhöz, így logikusnak tűnik valami, ami elég nagyra hajtogatható.

A tapasztalt kiszivárogtató Jon Prosser állítólag látott fotókat a még meg nem jelent készülékről, és rendereket készíttetett, hogy megvédje a forrását. Ezek a renderek a Galaxy Fold-stílusú formafaktort támogatják, és a Pixel 7 Pro-tól nem túlságosan eltérő kameradudvart mutatnak.

Az OnLeaks nagyon magabiztos a saját rendereléseit illetően, amelyek szinte azonos dizájnt mutatnak a Jon Prosser által megosztottakkal.