iPhone 11 Pro tokok, leírás és tesztek

Az Apple 2019. szeptember 10-én mutatta be legújabb iPhone készülékeit, az iPhone 11 Pro készüléket, amelyeket az olcsóbb és kevésbé drága iPhone 11 mellett értékesítenek . Az Apple szerint az 5,8 hüvelykes és a 6,5 ​​hüvelykes iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max új “Pro” monikerrel rendelkezik, mivel a két eszközt azoknak a felhasználóknak tervezték, akik a lehető legjobb okostelefont szeretnék. A legnagyobb különbség az iPhone 11 Pro az előző generációs iPhone között a háromlencsés fényképezőgép beállítása . Az Apple új iPhone készülékei háromszor 12 megapixeles ultraszéles, nagy látószögű és teleobjektívekkel rendelkeznek.

Új iPhone 11 Pro tokok és kiegészítők

Az új készülék, mint ahogy azt mostanában már megszokhattuk, nem kompatibilis az előző szériás iPhone telefontokokkal. A gyártó pedig sok másik társához híven sajnos nem csomagol alap szilikon védelmet a telefon mellé. Azért, hogy  a lehető legtovább tökéletes formában és karcmentesen tartsuk a telefont, érdemes egy ütésálló tokot, vagy csak egy egyszerűbb vékony szilikon tokot választanunk. Az Apple és a Phonebox.hu is különlegesen fontosnak tartotta a legújabb iPhone 11 Pro tokok bemutatását, amikkel hatékonyan védhetjuk meg az érzékeny telefont a törésektől és karcolódásoktól. Az új hátlapoknál fontos szerepet kapott a csatlakozók megfelelő méretű kialakítása és az új három lencsés kamerarendszer fokozozz védelme is, hiszen az új telefonnak ezt nevezhetjük a legnagyobb újításának is.

A dizájn szempontjából az iPhone 11 Pro hasonlít az iPhone XS és XS Max készülékekhez, de texturált matt kivitelben kaphatóak arany, űrszürke, ezüst és még soha nem használt Apple színben: Midnight Green . A 3D Touch kikerült az iPhone 11 Pro készülékekből, az Apple ehelyett hasonló Haptic Touch funkcióval látta el az új eszközöket . A Haptic Touch az iOS 13 alatt támogatott, de hiányzik a 3D Touch nyomásérzékenysége.

Bár a 2019-es iPhone-ok nem tűnnek sokkal másabbnak, az Apple szerint az eddigi legkeményebb üvegből készültek okostelefonon, és jobb vízállóságot (IP68) kínálnak , növelve ezzel az általános tartósságot. A térbeli audio támogatás magával ragadóbb hangélményt kínál, és a Dolby Atmos is támogatott .

Kijelző felbontás OLED technológiával

Mindkét új iPhone Super Retina XDR OLED kijelzővel rendelkezik , az 5,8 hüvelykes iPhone 11 Pro 2426 x 1125 felbontású , a 6,5 ​​hüvelykes iPhone pedig 2688 x 1242 felbontást kínál . Az új telefonok tartalmazzák a HDR-támogatást , a 2 000 000: 1 kontrasztarányt és a 800 nit maximális fényerőt (HDR esetén 1200). A True Tone tartalmazza a kijelző fehéregyensúlyának és a szoba környezeti megvilágításának összehangolását, hogy megkönnyítse a szemet, csakúgy, mint a széles szín az élénkebb, valósághű színekhez.

iPhone 11 pro kamera tulajdonságok

Az új ultraszéles kamera 120 fokos látómezővel rendelkezik , amely jobb fekvő felvételeket és szűk felvételeket tesz lehetővé, amelyek képesek többet rögzíteni anélkül, hogy módosítania kellene az iPhone helyzetét. A teleobjektív nagyobb f / 2.0 rekesszel rendelkezik, amely lehetővé teszi az iPhone XS-hez képest 40 százalékkal több fény befogását .

Az ultraszéles látószögű kamera hozzáadásával az iPhone készülékek 2x optikai nagyítást, 2x optikai zoomot és 10x digitális zoomot támogatnak . Kettős optikai képstabilizálás áll rendelkezésre a nagylátószögű és a teleobjektíveknél, a True Tone vaku fényesebb, a kamerák pedig a következő generációs intelligens HDR-t kínálják, hogy intelligensen felismerjék a képalanyban lévő tárgyakat, és újraélesítsék őket a természetesebb megjelenésű, részletesebb fényképekhez.

Az iPhone 11 Pro és a Pro Max fényképezőgép-interfészét átfogóbb élmény jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy az ultraszéles látószögű fényképezőgéppel láthassa és rögzítse a kereten kívüli területet . Az Apple felvett egy új Éjszakai módot, amely az iPhone feldolgozási képességeinek felhasználásával éles, tiszta, fényes fényképeket készít még nagyon gyenge fényviszonyok mellett is, hasonlóan a Google Pixel eszközök Éjszakai látás módjához.

A Portré mód használata esetén lehetőség van széles és teleobjektív keretezés kiválasztására , lehetővé téve a szélesebb látómezővel rendelkező portré módot több ember arcképének elkészítéséhez. Az iOS 13.2-ben megjelenő új Deep Fusion funkció fejlett gépi tanulási technikákat alkalmaz a fényképek pixelenkénti feldolgozásához, optimalizálva a textúrát, a részleteket és a zajt.

4K videofelvétel a széles dinamikai tartományban áll rendelkezésre 24, 30 vagy 60 fps, és az összes kamera is használható videofelvétel élő csere elérhető.
A QuickTake videó mód lehetővé teszi az exponáló gomb lenyomva tartását, hogy automatikusan rögzítsen videót tárgykövetéssel , és az Audio Zoom funkció a hangot a videokerethez illeszti a dinamikusabb hang érdekében .

Selfie kamera

Az előlapi TrueDepth kamerarendszert egy új, 12 megapixeles kamerával frissítették, így a Face ID akár 30 százalékkal gyorsabb és több szögből is képes dolgozni . Először támogatja a 120 fps slo-mo videót , amely lehetővé teszi a felhasználók számára slo-mo szelfik, más néven “slofies” rögzítését. A TrueDepth kamera támogatja a következő generációs intelligens HDR-t a természetesebb megjelenésű fotókhoz, és 4K videót képes rögzíteni 60 kép / mp sebességgel.

Belül található egy A13 Bionic 7 nanométeres chip, valamint egy harmadik generációs Neural Engine . Az Apple szerint az A13 Bionic az eddigi leggyorsabb chip , 20% -kal gyorsabb CPU-val és GPU-val, mint az A12.
Az új gépi tanulási gyorsítók lehetővé teszik, hogy a CPU másodpercenként több mint 1 billió műveletet hajtson végre, a Neural Engine pedig minden eddiginél gyorsabb a valós idejű fotó- és videóelemzésekhez.

Akkumulátor és gyorstöltés

Az akkumulátor élettartamával kapcsolatban az Apple lenyűgöző fejlesztéseket hajtott végre . Az iPhone 11 Pro akár 18 órányi videolejátszást, 11 órás streamelt videolejátszást és 65 órányi audio lejátszást kínál, ami négy órával hosszabb, mint az iPhone XS .

Az iPhone 11 Pro akár 20 órányi videolejátszást, 12 órás streamelt videolejátszást és akár 80 órányi hanglejátszást kínál, ami öt órával hosszabb, mint az XS Max .

Az Apple egy 18 W-os USB-C adaptert és egy USB-C-Lightning kábelt tartalmaz az iPhone 11 Pro dobozában, amely lehetővé teszi a gyors töltési sebességet. Gyors töltéssel az iPhone 30 percen belül 50 százalékot tud tölteni.