Elhoztuk számotokra a 2023 ősz legérdekesebb és legkiemelkedőbb filmjeit, amelyeket nevezetes premier előtt várhatunk a magyar mozikban.

Megtorlás (mozipremier: 2023. szeptember 7.) A történet középpontjában Matt Turner, Berlinben élő amerikai üzletember áll, akinek autójába időzített bombát helyeztek el. Ezzel a helyzettel kényszerítik őt arra, hogy részt vegyen néhány veszélyes tett végrehajtásában. Ami még bonyolultabbá teszi a helyzetet, hogy Turner a gyerekeit iskolába viszi éppen abban a pillanatban, amikor a hívás érkezik. Egy ismeretlen férfi veszélyesebbnél veszélyesebb utasításai nyomán a férfi versenyt fut az idővel, hogy megmentse a családját. A film rendezője Antal Nimród, főszereplője pedig Liam Neeson.

Bazi nagy görög lagzi 3. (premier: 2023. szeptember 7.) Nia Vardalos író és rendező ismert sikerdarabja, a Bazi nagy görög lagzi, ismét visszatér a mozikba egy vadonatúj kalanddal. Ezen az úton a Portokalos család Görögországba utazik családegyesítés céljából. Egy szívmelengető és fordulatos kirándulás keretében, mely tele van szerelemmel és izgalmas eseményekkel.

A csodák könyve (premier: 2023. szeptember 14.) Az egyedül nevelő anya élete hirtelen megváltozik, amikor 12 éves fia balesetet szenved, és kómába esik. Az anya azonban egy világvége listára bukkan a fiú holmijai között, melyet a gyermek szeretett volna teljesíteni az életében. Az anya úgy dönt, hogy végrehajtja a listában szereplő kihívásokat, hirtelen ötlettől vezérelve.

Challengers (premier: 2023. szeptember 14.) A „Challengers” egy profi teniszbajnokság feltörekvő tehetségek számára. Art és Patrick, akik már régóta ismerik egymást, itt találkoznak ismét. A történetük azonban egy komplikált szerelemmel és versengéssel teli: mindketten vonzódnak Tashihoz, aki a pályán is a legjobb és a legvonzóbb is. A film főszereplője Zendaya, aki a Pókember és Dűne filmekben is ismert.

Altatódal (premier: 2023. szeptember 14.) Amaiának és Javinak friss szülőkként még csak most ismerkedik a szülői szereppel. Az édesanya aztán úgy dönt, hogy átmenetileg visszaköltözik szülei házába, hogy segítségükkel gondoskodhasson a kisbabáról. Azonban rádöbben, hogy a szülei még mindig úgy kezelik, mintha gyerek lenne. Az Alauda Ruiz de Azúa által rendezett film hiteles és érzékeny képet fest egy családról.

A filmet közel negyven fesztiválon nevezték, és 27 díjat nyert el.