Budapesten 2023-ban is rengeteg izgalmas program vár ránk augusztus hónapban. Koncertek, szabadtéri mozizás, vásárok, piknikek, fesztiválok, gasztronómiai élmények és gyerekprogramok színesítik a várost, mindezekből pedig összeállításunkban részleteket találtok.

Forint születésnapja // Pénzmúzeum (2023. augusztus 1.)

A Pénzmúzeum augusztus 1-én ünnepli a forint születésnapját. Aznap 16 és 22 óra között ingyenesen csatlakozhattok a számos programhoz, amelyek között szerepelnek előadások, kreatív foglalkozások, és minden 77. és 77 éves látogatónak külön ajándék jár. Ezen a napon ráadásul a Pénzmúzeum Panoráma Terasza is ingyenesen látogatható lesz.

Városligeti Vízi Mozi (2023. augusztus 1-5.)

Augusztus 1. és 5. között a Városligeti-tónál este vízi mozizásra invitálnak. A tó lágy hullámain ringva élvezhetitek a magyar filmklasszikusokat csónakokon és vízibiciklikkel. Az első napon a Macskafogót, másnap az Együtt kezdtük című filmet, majd a sorban a Vuk, a Liza, a rókatündér, és az Indul a bakterház következik.

Architects // Budapest Park (2023. augusztus 2.)

Augusztus 2-án a Budapest Parkban fellép az egyik legismertebb brit metalcore csapat, az Architects. A zenekar legutóbbi albuma fontos témákat, mint a mentális egészség és a személyes démonokkal való küzdelmet dolgoz fel. Az Architects utoljára 2019-ben játszott a Budapest Parkban, most pedig új lemezükkel térnek vissza.

kristoaf & ajsa luna // Várkert Bazár (2023. augusztus 3.)

Augusztus 3-án a Várkert Bazár Szárazárok színpadán két fiatal tehetség, kristoaf és ajsa luna mutatkozik be. A koncert az YBL POP kezdeményezésére kerül megrendezésre, mely célja a ritkán hallható könnyűzenei produkciók bemutatása a Várkert falai között.

Rossz versek // Chill Garden kertmozi (2023. augusztus 3.)

Augusztus 3-án a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény hangulatos kertmozijában filmvetítéssel egybekötött beszélgetés vár benneteket. 19 órakor Varga Dénessel, a filmhu főszerkesztőjével beszélgetnek a filmről Szederkényi Olga vezetésével. A filmvetítés 20 órakor kezdődik, amelyben a 33 éves Merthner Tamás magánéleti problémái és a mai társadalom helyzete kerül fókuszba, így egy szubjektív kép bontakozik ki Magyarország jelenéről.